سوره بینه - مقدمه

ثواب قرائت

۱
(بینه/ مقدمه)

الباقر (علیه السلام)- مَنْ قَرَأَ سُورَهًَْ لَمْ یَکُنْ کَانَ بَرِیئاً مِنَ الشِّرْکِ وَ أُدْخِلَ فِی دِینِ مُحَمَّدٍ (صلی الله علیه و آله) وَ بَعَثَهُ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ مُؤْمِناً وَ حَاسَبَهُ حِساباً یَسِیرا.

امام باقر (علیه السلام)- هرکه سوره بیّنه را بخواند، از مشرکان به دور است و در دین حضرت محمّد (صلی الله علیه و آله) وارد شده و خداوند عزّ‌وجلّ او را مؤمن بر میانگیزد و حساب را بر او آسان میگیرد.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۲۹۴
نورالثقلین/ البرهان
۲
(بینه/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- وَ مَنْ قَرَأَ سُورَهًَْ لَمْ یَکُنْ کَانَ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ مَعَ خَیْرِ الْبَرِیَّهًِْ مُسَافِراً وَ مُقِیماً.

پیامبر (صلی الله علیه و آله)- هرکس این سوره را بخواند در روز قیامت با بهترین مردم همسفر و همنشین می‌شود.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۲۹۴
مستدرک الوسایل، ج۴، ص۳۶۵/ نورالثقلین
۳
(بینه/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- لَوْ یَعْلَمُ النَّاسُ مَا فِی لَمْ یَکُنْ لَعَطَّلُوا الْأَهْلَ وَ الْمَالَ وَ تَعَلَّمُوهَا فَقَالَ رَجُلٌ مِنْ خُزَاعَهًَْ مَا فِیهَا مِنَ الْأَجْرِ یَا رَسُولَ اللَّهِ فَقَالَ لَا یَقْرَؤُهَا مُنَافِقٌ أَبَداً وَ لَا عَبْدٌ فِی قَلْبِهِ شَکٌّ فِی اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ اللَّهِ إِنَّ الْمَلَائِکَهًَْ الْمُقَرَّبِینَ لَیَقْرَءُونَهَا مُنْذُ خَلَقَ {اللَّهُ} السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ لَا یَفْتُرُونَ مِنْ قِرَاءَتِهَا وَ مَا مِنْ عَبْدٍ یَقْرَؤُهَا بِلَیْلٍ إِلَّا بَعَثَ اللَّهُ مَلَائِکَهًًْ یَحْفَظُونَهُ فِی دِینِهِ وَ دُنْیَاهُ وَ یَدْعُونَ لَهُ بِالْمَغْفِرَهًِْ وَ الرَّحْمَهًِْ فَإِنْ قَرَأَهَا نَهَاراً أُعْطِیَ عَلَیْهَا مِنَ الثَّوَابِ مِثْلَ مَا أَضَاءَ عَلَیْهِ النَّهَارُ وَ أَظْلَمَ عَلَیْهِ اللَّیْلُ.

پیامبر (صلی الله علیه و آله)- اگر مردم می‌دانستند سوره‌ی بیّنه چه برکاتی دارد خانواده و اموال را رها کرده، به فرا گرفتن آن می‌پرداختند. مردی از قبیله‌ی خزاعه عرض کرد: «ای رسول خدا (صلی الله علیه و آله)! تلاوت آن چه اجر و پاداشی دارد»؟ پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: «هرگز منافق یا بنده‌ای که در قلبش شکّی درباره‌ی خدای عزّوجلّ وجود داشته باشد آن را تلاوت نمی‌کند؛ به خدا سوگند! فرشتگانِ مقرَّب از آن روز که خداوند، آسمان‌ها و زمین را آفریده است آن را می‌خوانند و لحظه‌ای در تلاوت آن سستی نمی‌کنند؛ هرکس آن را در شب بخواند خداوند فرشتگانی را مأمور می‌کند که دین و دنیای او را حفظ کرده و برایش طلب آمرزش و رحمت نمایند؛ و اگر در روز بخواند به اندازه‌ی آنچه روز بر آن روشنی بخشد و شب بر آن تاریک شود، به او پاداش داده خواهد شد.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۲۹۴
مستدرک الوسایل، ج۴، ص۳۶۶/ نورالثقلین
۴
(بینه/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- عَنْ إِسْمَاعِیلَ‌بْنِ‌أَبِی‌حَکِیمٍ الْمُزَنِیِّ أَحَدِ بَنِی‌فُضَیْلِ {قَالَ} سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) یَقُولُ إِنَّ اللَّهَ لَیَسْمَعُ قِرَاءَهًَْ الَّذِینَ کَفَرُوا فَیَقُولُ أَبْشِرْ عَبْدِی فَوَ عِزَّتِی وَ جَلَالِی لَأُمَکِّنَنَّ لَکَ فِی الْجَنَّهًِْ حَتَّی تَرْضَی.

پیامبر (صلی الله علیه و آله)- اسماعیل‌بن‌أبوحکیم گوید: از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) شنیدم که می‌فرمود: «خداوند، تلاوت سوره‌ی بیّنه را شنیده و [خطاب به کسی که آن را تلاوت می‌کند] می‌فرماید: «بنده‌ی من! بشارت باد بر تو که به عزّت و جلالم سوگند تو را در بهشت آن چنان جایگاه و مکانتی خواهم بخشید که خشنود شوی»».

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۲۹۴
بحارالأنوار، ج۸۹، ص۳۳۲
۵
(بینه/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَنْ قَرَأَ هَذِهِ السُّورَهًَْ کَانَ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ مَعَ خَیْرِ الْبَرِیَّهًِْ رَفِیقاً وَ صَاحِباً وَ هُوَ عَلِیٌّ (علیه السلام) وَ إِنْ کُتِبَتْ فِی إِنَاءٍ جَدِیدٍ وَ نَظَرَ فِیهَا صَاحِبُ اللَّقْوَهًِْ بِعَیْنَیْهِ بَرِئَ مِنْهَا.

پیامبر (صلی الله علیه و آله)- هرکه این سوره را بخواند، در روز قیامت با برترین آفریدگان که امام علی (علیه السلام) است، همراه است و اگر این سوره بر ظرفی نو نوشته شود و کسی که به کجی دهان (لقوه) مبتلاست، به آن بنگرد، از این بیماری رهایی مییابد.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۲۹۶
البرهان
۶
(بینه/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَنْ کَتَبَهَا عَلَی خُبْزٍ رُقَاقٍ وَ أَطْعَمَهَا سَارِقاً غَصَّ وَ یَفْتَضِحُ مِنْ سَاعَتِهِ وَ مَنْ قَرَأَهَا عَلَی خَاتَمٍ بِاسْمِ سَارِقٍ تَحَرَّکَ الْخَاتَمُ.

پیامبر (صلی الله علیه و آله)- هرکه این سوره را بر نانی نرم بنویسد و به دزدی بخوراند، آن دزد گلوگیر میشود و در دم رسوا میگردد، و هرکه این سوره را بر نگینی به اسم دزدی بخواند، آن نگین تکان میخورد.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۲۹۶
البرهان
۷
(بینه/ مقدمه)

الصّادق (علیه السلام)- مَنْ کَتَبَهَا وَ عَلَّقَهَا عَلَیْهِ وَ کَانَ فِیهِ یَرَقَانٌ زَالَ عَنْهُ وَ إِذَا عُلِّقَتْ عَلَی بَیَاضٍ بِالْعَیْنِ وَ الْبَرَصِ وَ شَرِبَ مَاءَهَا دَفَعَهُ اللَّهُ عَنْهُ وَ إِنْ شَرِبَتْ مَائَهَا الْحَوَامِلُ، نَفَعَهَا وَ سَلَّمَتْهَا مِنْ سُمُومِ الطَّعَامِ وَ إِذَا کُتِبَتْ عَلَی جَمِیعِ الْأَوْرَامِ أَزَالَتْهَا بِقُدْرَهًِْ اللَّهِ تَعَالَی.

امام صادق (علیه السلام)- هرکه این سوره را بنویسد و بر خود بیاویزد، حال آن که مبتلا به یرقان باشد، یرقان از او رخت بربندد و اگر بر کسی که به سفیدی چشم یا پیسی مبتلاست، آویخته شود و او آب آن را بنوشد، خداوند بیماریاش را برطرف کند و اگر زنان باردار آب آن را بنوشند، ایشان را سودمند افتد و از آفتهای غذا در امانشان دارد و اگر بر تمامی ورمها نوشته شود، به قدرت خداوند متعال آنها را از میان ببرد.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۲۹۶
البرهان
بیشتر