سوره شمس - مقدمه

آداب قرائت

۱
(شمس/ مقدمه)

الصّادق (علیه السلام)- الرَّجُلُ إِذَا قَرَأَ وَ الشَّمْسِ وَ ضُحاها فَیَخْتِمُهَا أَنْ یَقُولَ صَدَقَ اللَّهُ وَ صَدَقَ رَسُولُهُ.

امام صادق (علیه السلام)- اگر شخصی وَالشَّمْسِ وَضُحَاهَا را قرائت کرد و این سوره را به پایان رساند، بگوید: «خداوند راست گفت و رسول او نیز راست گفت».

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۱۳۲
تهذیب الأحکام، ج۲، ص۲۹۷/ البرهان/ نورالثقلین

ثواب قرائت

۱
(شمس/ مقدمه)

الصّادق (علیه السلام)- مَنْ أَکْثَرَ قِرَاءَهًَْ وَ الشَّمْسِ وَ وَ اللَّیْلِ إِذا یَغْشی وَ وَ الضُّحی وَ أَ لَمْ نَشْرَحْ فِی یَوْمٍ أَوْ لَیْلَهًٍْ لَمْ یَبْقَ شَیْءٌ بِحَضْرَتِهِ إِلَّا شَهِدَ لَهُ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ حَتَّی شَعْرُهُ وَ بَشَرُهُ وَ لَحْمُهُ وَ دَمُهُ وَ عُرُوقُهُ وَ عَصَبُهُ وَ عِظَامُهُ وَ جَمِیعُ مَا أَقَلَّتِ الْأَرْضُ مِنْهُ وَ یَقُولُ الرَّبُّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی قَبِلْتُ شَهَادَتَکُمْ لِعَبْدِی وَ أَجَزْتُهَا لَهُ انْطَلِقُوا بِهِ إِلَی جِنَانِی حَتَّی یَتَخَیَّرَ مِنْهَا حَیْثُ مَا أَحَبَّ فَأَعْطُوهُ إِیَّاهَا مِنْ غَیْرِ مَنٍّ وَ لَکِنْ رَحْمَهًًْ مِنِّی وَ فَضْلًا عَلَیْهِ وَ هَنِیئاً لِعَبْدِی.

امام صادق (علیه السلام)- هرکه در شب و یا در روز سوره: وَالشّمس و وَاللَّیلِ إذا یَغشَی و وَالضُّحَی و ألَم نَشرَح را بسیار بخواند، هرچیزی که در کنار و در حضور اوست، در روز قیامت به سود او گواهی میدهد، حتّی مو و پوست و گوشت و خون و رگها و عصبها و استخوانهای او و همه‌ی آنچه به‌همراه اوست و زمین آن را حمل میکند. آنگاه خداوند تبارک و تعالی میفرماید: «گواهی شما را برای بندهام پذیرفتم و آن را برایش بسنده ساختم، او را به بوستانهای من ببرید تا از میان آن بوستانها هرکجا را خواست برگزیند و آنجا را بدون هیچ منّتی و تنها از روی بخشش و دهش من به او بدهید تا گوارای بندهام باشد.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۱۳۲
ثواب الأعمال، ص۱۲۳/ نورالثقلین/ البرهان، فیه: «محضرته» محذوف
۲
(شمس/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَنْ قَرَأَ هَذِهِ السُّورَهًَْ فَکَأَنَّمَا تَصَدَّقَ عَلَی مَنْ طَلَعَتْ عَلَیْهِ الشَّمْسُ وَ الْقَمَرُ.

پیامبر (صلی الله علیه و آله)- هرکه این سوره را بخواند، چنان است که گویی به هر آن کس که خورشید و ماه بر او تابیده، صدقه داده است.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۱۳۲
البرهان/ نورالثقلین
۳
(شمس/ مقدمه)

الصّادق (علیه السلام)- یُسْتَحَبُّ لِمَنْ یَکُونُ قَلِیلَ الرِّزْقِ وَ التَّوْفِیقِ کَثِیرَ الْخُسْرَانِ وَ الْحَسَرَاتِ أَنْ یُدْمِنَ فِی قِرَاءَتِهَا یُصِیبُ فِیهَا زِیَادَهًًْ وَ تَوْفِیقاً.

امام صادق (علیه السلام)- سزاوار است که هرکس روزی و کامیابیاش اندک و زیان و افسوس او بسیار است، پیوسته این سوره را بخواند تا از آن فزونی و کامیابی حاصل کند.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۱۳۲
البرهان
۴
(شمس/ مقدمه)

الصّادق (علیه السلام)- مَنْ شَرِبَ مَائَهَا أُسْکِنَ عَنْهُ الرَّجْفُ بِإِذْنِ اللَّهِ تَعَالَی.

امام صادق (علیه السلام)- هرکه آب این سوره را بنوشد، به‌خواست خداوند متعال رعشه‌ی در او از میان برود.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۱۳۲
البرهان
۵
(شمس/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَنْ کانَ قَلِیلَ التَّوْفِیقِ فَلْیُدْمِنْ قِرَاءَتَهَا یُوَفِّقْهُ اللَّهُ أَیْنَمَا تَوَجَّهَ.

پیامبر (صلی الله علیه و آله)- هرکه کامیابیاش اندک باشد، باید پیوسته این سوره را بخواند تا خداوند او را در هرکجا که روی آورد، کامیاب گرداند.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۱۳۲
البرهان
بیشتر