سوره روم - مقدمه

ثواب قرائت

۱
(روم/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَنْ قَرَأَهَا کَانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ عَشْرُ حَسَنَاتٍ بِعَدَدِ کُلِّ مَلَکٍ یُسَبِّحُ اللَّهَ بَیْنَ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ وَ أَدْرَکَ مَا ضَیَّعَ فِی یَوْمِهِ وَ لَیْلَتِه.

پیامبر (صلی الله علیه و آله)- هرکس این سوره را تلاوت کند، به تعداد هر فرشته‌ای که در زمین و آسمان خدا را تسبیح می‌گوید، ده حسنه برایش نوشته می‌شود و هرچه را در یک شبانه روز از دست داده باشد، به دست می‌آورد.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۴۳۰
المصباح للکفعمی، ص۴۴۰/ البرهان/ نورالثقلین
۲
(روم/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَنْ کَتَبَهَا وَ جَعَلَهَا فِی مَنْزِلِ مَنْ أَرَادَ مِنَ النَّاسِ، اعْتَلَّ جَمِیعُ مَنْ فِی ذَلِکَ الْمَنْزِلِ.

پیامبر (صلی الله علیه و آله)- هرکس آن را بنویسد و آن را در خانه‌ی هرکس که بخواهد قرار دهد، همه‌ی افرادی که در آن خانه‌اند بیمار می‌شوند.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۴۳۰
البرهان
۳
(روم/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- وَ مَنْ کَتَبَهَا فِی قِرْطَاسٍ وَ مَحَاهَا بِمَاءِ الْمَطَرِ وَ جَعَلَهَا فِی ظَرْفٍ مُطَیَّنٍ، کُلُّ مَنْ شَرِبَ مِنْ ذَلِکَ الْمَاءِ یَصِیرُ مَرِیضاً وَ کُلُّ مَنْ غَسَلَ وَجْهَهُ مِنْ ذَلِکَ الْمَاءِ، یَظْهَرُ فِی عَیْنِهِ رَمَدٌ کَادَ أَنْ یَصِیرَ أَعْمَی.

پیامبر (صلی الله علیه و آله)- هرکس آن را در قرطاسی (کاغذی) بنویسد و با آب باران بشوید و آب را در ظرفی سفالی بریزد، هرکس از آن آب بخورد، بیمار می‌شود و هرکس صورتش را با آن آب بشوید، مبتلا به چشم درد می‌شود به‌گونه‌ای که گویی نزدیک است کور گردد.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۴۳۰
البرهان
۴
(روم/ مقدمه)

الصّادق (علیه السلام)- عَنْ أبی بَصیر عَنْ أبِی عَبْدِاللهِ (علیه السلام) قالَ: مَنْ قَرَأَ سُورَهًَْ الْعَنْکَبُوتِ وَ الرُّومِ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَیْلَهًَْ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِینَ فَهُوَ وَ اللَّهِ یَا بَا مُحَمَّدٍ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّهًِْ وَ لَا أَسْتَثْنِی فِیهِ أَبَداً وَ لَا أَخَافُ أَنْ یَکْتُبَ اللَّهُ عَلَیَّ فِی یَمِینِی إِثْماً وَ إِنَّ لِهَاتَیْنِ السُّورَتَیْنِ مِنَ اللَّهِ مَکَاناً.

امام صادق (علیه السلام)- ابوبصیر گوید: امام صادق (علیه السلام) فرمود: هرکس سوره‌ی عنکبوت و روم را در شب بیست‌وسوّم ماه رمضان تلاوت کند به خدا سوگند که او اهل بهشت است و هرگز کسی را از این سخن استثنا نمی‌کنم و ترس آن ندارم که خداوند بر سوگند من گناهی بنویسد و به‌راستی این دو سوره در نزد خدا جایگاهی بلند دارند.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۴۳۰
بحار الأنوار، ج۸۹، ص۲۸۷/ نورالثقلین
بیشتر