آیه إِنَّ إِبْراهيمَ لَحَليمٌ أَوَّاهٌ مُنيبٌ [75]
چراکه ابراهیم، بردبار و دلسوز و همواره رجوعکننده [بهسوى خدا] بود.
الصّادق (علیه السلام)- فِی قَوْلِ اللَّهِ إِنَّ إِبْراهِیمَ لَحَلِیمٌ أَوَّاهٌ مُنِیبٌ قَالَ دَعَّاءٌ.
امام صادق (علیه السلام)- در کلام خداوند متعال إِنَّ إِبْراهِیمَ لَحَلِیمٌ أَوَّاهٌ مُنِیبٌ؛ منظور از أَوَّاهٌ بودن ابراهیم (علیه السلام) آن است که بسیار دعاکننده بود.
الرّسول (صلی الله علیه و آله)- یَا ابْنَ مَسْعُودٍ عَلَیْکَ بِالسَّکِینَهًِْ وَ الْوَقَارِ وَ کُنْ سَهْلًا لَیِّناً عَفِیفاً مُسْلِماً تَقِیّاً نَقِیّاً بَارّاً طَاهِراً مُطَهَّراً صَادِقاً خَالِصاً سَلِیماً صَحِیحاً لَبِیباً صَالِحاً صَبُوراً شَکُوراً مُؤْمِناً وَرِعاً عَابِداً زَاهِداً رَحِیماً عَالِماً فَقِیهاً یَقُولُ اللَّهُ تَعَالَی إِنَّ إِبْراهِیمَ لَحَلِیمٌ أَوَّاهٌ مُنِیبٌ وَ عِبادُ الرَّحْمنِ الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَی الْأَرْضِ هَوْناً وَ إِذا خاطَبَهُمُ الْجاهِلُونَ قالُوا سَلاماً وَ الَّذِینَ یَبِیتُونَ لِرَبِّهِمْ سُجَّداً وَ قِیاماً.
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- [خطاب پیامبر (صلی الله علیه و آله) به پسر مسعود]: ای پسر مسعود! بر تو باد به آرامش و وقار و نرمی و آسانی، پاکدامنی، پرهیزکاری، پاکیزگی و نیکوکاری، پاکی و طهارت، راستگویی و اخلاص، سلامت و درستبودن، خردمندی و صالحبودن، شکیبایی و سپاسگزاری، مؤمن و پارسایی، عبودیّت، زهد، مهربانی و طلب علم و دانشمندبودن که خدای تعالی میفرماید: بندگان خدای رحمان کسانی هستند که در روی زمین به فروتنی راه میروند. و چون جاهلان آنان را مخاطب سازند، به ملایمت سخن گویند. و آنان که شب را در سجده یا در قیام برای پروردگارشان به صبح میآورند. (فرقان/۶۴۶۳)