سوره اعراف - مقدمه

سبب نزول

۱
(اعراف/ مقدمه)

الصّادق (علیه السلام)- مَنْ قَرَأَ سُورَهًَْ الْأَعْرَافِ فِی کُلِّ شَهْرٍ کَانَ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ مِنَ الَّذِینَ لَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لَا هُمْ یَحْزَنُونَ فَإِنْ قَرَأَهَا فِی کُلِّ جُمُعَهًٍْ کَانَ مِمَّنْ لَا یُحَاسَبُ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ أَمَا إِنَّ فِیهَا مُحْکَماً فَلَا تَدَعُوا قِرَاءَتَهَا فَإِنَّهَا تَشْهَدُ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ لِمَنْ قَرَأَهَا.

امام صادق ( کسی که سوره‌ی اعراف را در هر ماه بخواند، در روز قیامت از کسانی خواهد بود که نه ترسی دارند و نه غمگین می‌شوند! (یونس/۶۲) اگر هر جمعه آن را بخواند، در روز قیامت از کسانی خواهد بود که حساب از او برداشته می‌شود. آگاه باشید که در این سوره، آیات محکم وجود دارد و خواندن آن را ترک نکنید، چراکه در روز قیامت گواهی می‌دهد که چه کسی آن را خوانده است.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۸
وسایل الشیعه، ج۴، ص۴۰۷/ نور الثقلین/ البرهان
۲
(اعراف/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَنْ قَرَأَهَا جَعَلَ اللَّهُ بَیْنَهُ وَ بَیْنَ إِبْلِیسَ سِتْراً وَ کَانَ آدَمُ (علیه السلام) شَفِیعاً لَهُ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ.

پیامبر ( هرکس این سوره را قرائت کند، خداوند میان وی و ابلیس حجابی قرار می‌دهد و حضرت آدم (شفیع وی در روز قیامت می‌گردد.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۸
مصباح الکفعمی، ص۴۳۹/ نور الثقلین
۳
(اعراف/ مقدمه)

الصّادق (علیه السلام)- عَنْ أَبِی بَصِیرٍ عَنْ أَبِی‌عَبْدِ‌اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ: مَنْ قَرَأَ سُورَهًَْ الْأَعْرَافِ فِی کُلِّ شَهْرٍ کَانَ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ مِنَ الَّذِینَ لَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لَا هُمْ یَحْزَنُونَ فَإِنْ قَرَأَهَا فِی کُلِّ جُمُعَهًٍْ کَانَ مِمَّنْ لَا یُحَاسَبُ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ.

پیامبر ( ابوبصیر از امام صادق (نقل می‌کند که فرمود: کسی که سوره‌ی اعراف را بخواند، در روز قیامت از کسانی خواهد بود که نه ترسی دارند و نه غمگین می‌شوند! (یونس/۶۲) اگر هر جمعه آن را بخواند، در روز قیامت از کسانی خواهد بود که حساب از او برداشته می‌شود.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۸
مستدرک الوسایل، ج۶، ص۱۰۳/ البرهان
۴
(اعراف/ مقدمه)

الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَنْ قَرَأَ هَذِهِ السُّورَهًَْ جَعَلَ اللَّهُ یَوْمَ الْقِیَامَهًِْ بَیْنَهُ وَ بَیْنَ إِبْلِیسَ سِتْراً وَ کَانَ لِآدَمَ (علیه السلام) رَفِیقاً، وَ مَنْ کَتَبَهَا بِمَاءِ وَرْدٍ وَ زَعْفَرَانٍ وَ عَلَّقَهَا عَلَیْهِ لَمْ یَقْرَبْهُ سَبُعٌ وَ لَا عَدُوٌّ مَا دَامَتْ عَلَیْهِ بِإِذْنِ اللَّهِ تَعَالَی.

پیامبر ( کسی که این سوره را بخواند، خداوند در روز قیامت میان او و ابلیس پرده‌ای قرار می‌دهد و دوست حضرت آدم (خواهد بود و کسی که با گلاب و زعفران آن را بنویسد و بر خود بیاویزد، تا زمانی‌که بر او آویخته است، به‌اذن خدای تعالی هیچ حیوان درنده و هیچ دشمنی به او نزدیک نمیشود.

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۸
البرهان
بیشتر